Nieuwe maatregel om overlast deelscooters te beperken
Het is al langer een veelvoorkomend probleem dat voor veel gemeenten zorgt voor een continue stroom aan klachten: de deelscooter. Eigenlijk gaat het vooral om hoe deze scooters geparkeerd worden. Na de gigantische stijging van het aantal deelscooters in Nederland is dit probleem niet kleiner geworden afgelopen tijd. Sterker nog, de klachten worden meer en bewoners van steden waar deze bedrijven actief zijn eisen gemeenten om een oplossing.
Klachtenregen over geparkeerde deelscooters
Al sinds de deelscooters opkwamen in Nederland zijn er klachten over waar deze scooters soms worden achtergelaten. Sommige bedrijven die de deelscooter service leveren zijn al begonnen met boetes van 50 euro voor het fout parkeren.
De kans om die boete daadwerkelijk te ontvangen is klein. Het had uiteindelijk ook nauwelijks invloed op het probleem. Om ervoor te zorgen dat de stoepen vrij beschikbaar blijven voor iedereen, dus ook voor mensen met rollator of rolstoel, heeft het bedrijf Felyx een nieuwe regel geïntroduceerd. Na een succesvolle proef in Eindhoven is het voortaan nodig om een foto te maken van hoe je de scooter achtergelaten hebt.
Fotofunctie vergroot pakkans
Woordvoerder Nigel van den Berg: "De fotofunctie werkt tweeledig. Aan de ene kant helpt het om te controleren hoe de scooter is achtergelaten, om op basis daarvan een gebruiker te kunnen waarschuwen. Aan de andere kant werkt het vooral om de gebruiker bewust te maken van zijn of haar parkeergedrag, voordat de rit wordt afgesloten. Daarmee willen we juist voorkomen dat er boetes worden uitgedeeld." Eerst krijgt de foutparkeerder een waarschuwing, om bewustwording van het gedrag te creëren. Als de scooter daarna weer incorrect wordt neergezet, zal een boete volgen. Vervolgens is het bedrijf zelf daarna verantwoordelijk om de scooter te verplaatsen. Of andere deelscooter aanbieders zullen volgen zal nog moeten blijken.
Meer interessante artikelen kan je hier vinden:
- Helmplicht voor alle scooters
- Scooter start niet, en nu?
- Fatscooters; Elektrische scooters met dikke banden
- Sinds 1 december milieuzone in Den Haag
- Scooter begrenzen; hoe werkt het?
Ikwilvanmijnscooteraf.nl is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw scooter verkoopt. Meldt je scooter vrijblijvend aan.